Nyheter

Grattis Källreda – vinnare av Nytidas Kvalitetspris 2017

Pristagare Källreda med blommor och diplom

Årets vinnare av Nytidas Kvalitetspris är Källreda, ett psykiatriboende i Rottne. Priset delades ut vid en lunch på Hufvudsta gård där också kvalitetspris delades ut till Nytidas systerföretag Vardaga med äldreboendet Österbo som vinnare.

”Källreda är en trivsam gruppbostad i de småländska skogarna, med duktiga medarbetare och egna kockar som lagar mat med mycket kärlek. Källredas målsättning är att alltid välkomna de som blir placerade där på bästa sätt och arbeta utifrån varje omsorgstagare för att möta denne i sin problematik och för att stärka självkänslan. Källreda har under de senaste åren bedrivit ett framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete, där verksamhetschefen tillsammans med gruppchefen och de engagerade medarbetarna utvecklat arbetsmiljö, aktiviteter, boendemiljö, rutiner och trivsel. En mycket fin verksamhet som ofta får höra att de lyckas där andra tidigare misslyckats”. Så lyder lyder Nytida-juryns motivering för att ge priset till Kälreda.

– Det känns helt fantastiskt, sa en överraskad och glad Niclas Strååt, verksamhetschef på Källreda. Han tog emot priset tillsammans med medarbetarna Anny Björge och Cecilia Olofsson samt Angela Wallin, tidigare verksamhetschef på Källreda och nu tf regionchef. De kände alla att de fått en belöning för det arbete de gör varje dag.

– Källreda har fantastiska medarbetare som gör allt de gör för de boendes skull, inte för att någon säger till dem. Medarbetarna vet att både de boende och de själva mår bra när de sätter de boendes behov i fokus. Det är omsorgsverksamhet när den är som bäst, kommenterade den stolta regionchefen Per Johansson.

Hederspriser

Under dagen delades också hederspriser ut. Hörby stödboende – årets förändringsresa, Villa 1 Trehörna – årets kompetenshöjning och Lövängsgatans gruppboende – årets kunskapsspridare belönades i Nytida.

Lyssna