Huluäng för vuxna

hServiceboende
Jönköping
1 av 3 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Nytidas serviceboende Huluäng är ett boende beläget i Jönköping. Huluäng vänder sig till vuxna med autism och lindring utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Boendet är beläget i området Hovslätt i södra Jönköping med närhet till livsmedelsaffär, apotek, post, frisör och mycket mer! Ett par steg utanför boendet finns en busshållplats vilket gör det enkelt och nära att ta sig in till Jönköpings centrum. Bussen tar dig också snabbt och lätt till en av Nytidas fantastiska dagliga verksamheter som är belägen i det lilla samhället Taberg, söder om Hovslätt. Huluängs geografiska läge ger dig närhet till både naturens ro och tätortens liv och puls.

Din dagliga sysselsättning och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi tillsammans med dig så att de passar dina unika förutsättningar och bidrar till att du kan utvecklas i din takt.

Vi arbetar utifrån Nytidas pedagogiska ramverk och lågaffektivt bemötande, utefter dina förutsättningar och behov. Vi jobbar med dina styrkor, intressen och drömmar för att kunna ge dig en meningsfull vardag hos oss på Huluäng!

Fysisk miljö

Du bor i en av våra åtta rymliga lägenheter och har tillgång till gemensamma utrymmen för umgänge, aktiviteter och gemensamma måltider. Huluängs serviceboende ligger i samhället Hovslätt. Vi har nära till andra mindre orter och utbudet av service, butiker, nöjen och kultur i Jönköping dit man tar sig med buss. Tabergs topp är ett populärt utflyktsmål med utsiktsplats, café och restaurang.

Huluängs serviceboende består av en suterrängvilla, med fyra lägenheter på nedre plan och fyra lägenheter på övre plan. Både den över och undre entrén ligger i markplan och nås utan trappa. Vi har både mindre och större lägenheter, mellan 40-75 kvm beroende på vad som passar dig bäst. Lägenheterna har egna ingångar och är utrustade med egna kök och rymliga badrum. Lägenheterna är omöblerade så att du får sätta din egna unika prägel och stil på ditt hem! Gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen hittar du på övre plan.

Om medarbetarna

Kompetent personal dygnet rum, vaken natt vid behov samt sjuksköterska och arbetsterapeut dagtid. Vi arbetar utefter stödpersonskap, du får välja två personal som finns som extra stöttning för dig!

Visa hela beskrivningen