Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
1, 2, 3
LSS 9§9
Vuxna
Autism
8

LSS-serviceboende i Jönköping

LSS-serviceboendet Huluäng vänder sig till vuxna med autism och lindrig utvecklingsstörning eller med förvärvad hjärnskada.

På Huluängs serviceboende ska du känna att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Samtidigt som du är tryggt omgiven av personligt anpassat stöd. Vi hjälper dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Tillsammans med dig skräddarsyr vi daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter så att de passar dina unika förutsättningar och bidrar till att du kan utvecklas i din egen takt. På boendet har du tillgång till personal dygnet runt. Med vårt läge har du nära till både naturens ro och tätortens liv och puls.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Huluäng

Du bor i en av våra åtta rymliga lägenheter och har tillgång till gemensamma utrymmen för umgänge, aktiviteter och gemensamma måltider. Huluängs serviceboende ligger i samhället Hovslätt. Vi har nära till andra mindre orter och utbudet av service, butiker, nöjen och kultur i Jönköping dit man tar sig med buss. Tabergs topp är ett populärt utflyktsmål med utsiktsplats, café och restaurang.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.