hServiceboende

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna

Vi planerar för skola, daglig verksamhet och pensionärsverksamhet

LSS-serviceboendet Tollsängen vänder sig till vuxna med funktionsnedsättningar av neuropsykiatrisk art eller i form av utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada.

På Tollsängens serviceboende ska du känna att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Samtidigt som du är tryggt omgiven av personligt anpassat stöd präglat av värme och respekt. Vi hjälper dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Tillsammans med dig planerar vi för daglig verksamhet eller speciellt anpassad pensionärsverksamhet. Vi lägger också upp planer för dina fritidsaktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Tollsängen

Tollsängens serviceboende ligger i Taberg och består av nio rymliga lägenheter med balkong eller uteplats. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök och badrum. Serviceboendets gemensamma del har våra boende döpt till ”Finrummet”.

Kommunikationer, service och miljö

Till Taberg finns såväl tåg som bussförbindelser. I samhället finner du bland annat livsmedelsbutiker, restauranger, blomsterbutik, konditori och bibliotek. Tabergs topp, 343 meter över havet, är ett välbesökt utflyktsmål med utsiktsplats, café och restaurang. Här finns också en äventyrsgolfbana.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Tollsängen finns cirka 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har utbildning i form av högskoleutbildning, omvårdnadsprogram eller motsvarande

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.