Tollsängen för vuxna

hServiceboende
Taberg, Jönköping

Om verksamheten

LSS-serviceboendet Tollsängen vänder sig till vuxna med funktionsnedsättningar av neuropsykiatrisk art eller i form av utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada.

På Tollsängens serviceboende ska du känna att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Samtidigt som du är tryggt omgiven av personligt anpassat stöd präglat av värme och respekt. Vi hjälper dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Tillsammans med dig planerar vi för daglig verksamhet eller speciellt anpassad pensionärsverksamhet. Vi lägger också upp planer för dina fritidsaktiviteter.

Fysisk miljö

Tollsängens serviceboende ligger i Taberg och består av nio rymliga lägenheter med balkong eller uteplats. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök och badrum. Serviceboendets gemensamma del har våra boende döpt till ”Finrummet”.

Kommunikationer, service och miljö

Till Taberg finns såväl tåg som bussförbindelser. I samhället finner du bland annat livsmedelsbutiker, restauranger, blomsterbutik, konditori och bibliotek. Tabergs topp, 343 meter över havet, är ett välbesökt utflyktsmål med utsiktsplats, café och restaurang. Här finns också en äventyrsgolfbana.

Om medarbetarna

På Tollsängen finns cirka 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har utbildning i form av högskoleutbildning, omvårdnadsprogram eller motsvarande

Visa hela beskrivningen