Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Entreprenad
1, 2
LSS 9§10
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism
10

Daglig verksamhet med konstnärlig inriktning 

Hjorthagens Ateljé vänder sig för närvarande främst till personer med neuropsykiatriskt funktionsnedsättning som ADHD, ADD, Aspergers syndrom och autism, men även till personer som i vuxen ålder fått en hjärnskada. Här får du ägna dig åt aktiviteter inom följande områden konst och hantverk; foto, måleri, screentryck, broderi, måleri, arbete i trä. Du kan även arbeta i vårt datarum med bildredigering och litterärt skapande. Vi erbjuder även träning/friskvård. Flera av dem som deltar i vår verksamhet arbetar också på en praktikplats – något som vi försöker hjälpa till att hitta, om du vill. Innehållet inom dessa områden tas fram tillsammans med deltagarna som går på verksamheten. Detta görs via exempelvis enkäter och deltagarmöten.

Måltider och anhörigkontakt

Vi bjuder på frukost. Du tar med dig egen lunch som du äter gemensamt med övriga på verksamheten. Vid jul bjuder vi på jullunch. För att alla ska känna sig trygga bestämmer vi tillsammans om på vilket sätt vi ska samarbeta med dina anhöriga eller legala företrädare.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hjorthagens Ateljé

Hjorthagens Ateljé ligger centralt i Hjorthagen nära till tunnelbana och busshållplats. Det är ett lugnt område med närhet till grönområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Hjorthagens Ateljé finns cirka tre medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Flera i personalen har konstnärlig bakgrund och utbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.