Grillby

hGruppbostad
Grillby, Enköping, Uppsala
1 av 6 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Grillby är ett LSS-gruppboende för dig i yngre vuxenålder med ADHD/ADD, Aspergers syndrom eller autism.

Grillby passar både dig med stort behov av omvårdnad och dig som vill leva ett självständigt liv men samtidigt ha gruppbostadens trygghet. Målet är att din vardag ska vara fylld av rikt innehåll. Därför planerar vi alla aktiviteter så att de passar dina förutsättningar och önskemål.

När du flyttar in på Grillby erbjuder vi dig att delta i daglig verksamhet på Marmorgården i Harbo.

Aktiviteter och måltider

Du har möjlighet att välja mellan ett stort utbud av aktiviteter varje vecka: bowling, promenader, basket, loppis och länsdanser är några exempel. Helgens aktiviteter bestämmer vi varje fredag och beslutar vem som ska ansvara för vad. Du kan lämna in dina önskemål och även vara med och planera helgaktiviteterna. Inomhus ägnar vi oss åt bland annat att laga mat, spela spel och se på film. När du bor här har du städ- och tvättdagar inplanerade.

En gång i månaden träffas vårt aktivitetsråd och diskuterar förslag på nya aktiviteter.

Vårt läge ger dig tillgång till promenadstråk och naturupplevelser. Vår stora tomt har både skogsparti och gräsmatta och inbjuder till de flesta utomhusaktiviteter. Varje år gör vi utflykter till Åland och Kolmården.

Måltider och anhörigträffar

Vi serverar frukost och middag på vardagarna. Lunch äter du på din arbetsplats. Under helgerna serverar vi alla måltider. Personalen handlar och lagar all mat. På Grillby anpassar vi måltiderna till högtider och traditioner.

Vi anordnar anhörigträffar två gånger om året, en före midsommar och en före jul. På boendet tillämpar vi sovande jour.

Fysisk miljö

Du bor i en egen lägenhet på cirka 40 kvadratmeter. Den har två rum och kök, toalett, dusch och uteplats. Lokalerna är handikappanpassade och smakfullt färgsatta. Miljön är ombonad och har hemkänsla. Det finns ett gemensamt kök och ett stort utrymme för gemenskap med matavdelning och stor TV.

Huset är omgivet av en stor naturtomt och har två stora, lättillgängliga uteplatser i både norr- och söderläge. Det finns pool, träd, sandlåda, grill och mindre grönsaksodlingar. Eftersom hela villan är i ett plan är alla ytor lättillgängliga. Du har nära till skog och vatten. Grillby ligger avlägset, för att komma hit krävs det bil.

Om medarbetarna

På Grillby finns cirka nio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Visa hela beskrivningen

Lyssna