hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Downs syndrom
5

LSS-gruppboende i Stockholm

LSS-gruppboendet Gamlavägen vänder sig till dig som är vuxen och har någon av följande diagnoser: ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, demens eller Downs syndrom.

Målet för oss på Gamlavägen är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. Vi lyssnar noga på vad du tycker och tänker, vi har tålamod och vi respekterar din unika personlighet och dina åsikter.

På Gamlavägens gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson som följer upp din individuella genomförandeplan.

Aktiviteter och anhörigträff

På Gamlavägen lagar vi gärna mat tillsammans, gör utflykter, har bakdagar och högläsning, och mycket annat. Men framförallt vill vi att du ska få göra det du har behov av och önskar allra mest. En eller ett par gånger om året bjuder vi in närstående och legala företrädare till en gemensam träff.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gamlavägen

Gamlavägens gruppboende ligger i lugna stadsdelen Öster. Du bor i en egen lägenhet på cirka 35 kvadratmeter och har tillgång till gemensamt kök och allrum.

Vi har nära till såväl Växjö centrums utbud av butiker, service, kommunikationer, med mera, som rofyllda promenadområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Tillgång till sjuksköterska dygnet runt.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.