hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
5

LSS-gruppboende i Kronoberg

LSS-gruppboendet Fredrikbonde vänder sig till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning och behöver stöd och omvårdnad i vardagen.

Individen i fokus

Målet för oss på Fredrikbonde är att du känner dig hemma, att du är med och bestämmer, att du får göra saker som intresserar dig och att varje dag känns meningsfull. Allt i en trygg miljö där det finns personal på plats dygnet runt, året om, för att stötta dig. På Fredrikbonde gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson som följer upp din individuella genomförandeplan.

Aktiviteter och anhörigträff

På Fredrikbonde lagar vi gärna mat tillsammans, gör utflykter, har bakdagar och högläsning. Men framförallt vill vi att du ska få göra det du har behov av och önskar allra mest. En eller ett par gånger om året bjuder vi in närstående och legala företrädare till en gemensam träff.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Fredriksbonde

Fredrikbondes gruppboende ligger i ett lugnt område och ändå nära Växjö centrum. Du bor i en egen lägenhet på cirka 35 kvadratmeter och har tillgång till gemensamt kök och allrum. Vi har nära till såväl centrums utbud av butiker, service, kommunikationer, med mera, som rofyllda promenadområden.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Tillgång till sjuksköterska dygnet runt.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.