Fornvägen

hServiceboende
Järfälla, Stockholm

Om verksamheten

Fornvägens serviceboende vänder sig till dig som kan få biståndsbeslut enligt LSS personkrets 1.  På Fornvägens serviceboende finns det 12 lägenheter och här bor personer från 19 år och uppåt. På Fornvägen bor du i en 1-rumslägenhet på markplan med egen uteplats mot söder. Hos oss på Fornvägen lever du så självständigt som möjligt. Samtidigt som du är omgiven av allt stöd du behöver- hjälper vi dig att träna på att sköta ditt hem- till exempel att städa, tvätta, laga mat, handla mat och planera semestern. Personal kan följa med till vårdcentral och tandläkare för att stötta dig där. Måltider tillagar du i din egen lägenhet, du väljer själv om du vill tillaga din mat med stöd av personalen eller inte. I det gemensamma köket äter vi ibland tillsammans, till exempel vid högtider och större helger som vi uppmärksammar lite extra. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade och att arbeta med glädje. Tillsammans med dig gör vi upp en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete.

Fysisk miljö

Här bor du i en trevlig miljö i ett villaområde med närhet till natur och kommunala färdmedel. Boendet ligger nära Skälby Gård där det brukar anordnas marknader, valborgsfirande, midsommarfirande m.m. Med buss tar du dig lätt till pendeltåg och till olika affärer.

Om medarbetarna

På Fornvägen finns cirka fem medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi samarbetar med HSL-temaet vad gäller medicinskt ansvar och medicinutlämningen är delegerad. Personalen har kompletterande utbildning inom Asperger, autism och olika syndrom. Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna