hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Downs syndrom, Förvärvad hjärnskada
10

LSS-boende i Stockholm

Vasavägens LSS-serviceboende vänder sig till dig med någon av följande diagnoser: ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, cerebral pares, demens, Downs syndrom eller förvärvad hjärnskada.

Du bor i en trygg miljö och får det stöd just du behöver. Här har du ditt hem och vi respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Du engagerar dig så långt du kan i ditt liv och boende och är med och bestämmer, och det är alltid dig vi lyssnar på i första hand. Vårt mål är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

När du flyttar in gör vi tillsammans en genomförandeplan och du får en egen stödperson. Stödpersonen ansvarar bland annat för att genomföra aktiviteter tillsammans med dig och hålla kontakt med anhöriga, legal företrädare och daglig verksamhet. Han eller hon ansvarar också för fickpengar vid behov och stöttar dig i olika sammanhang.

Aktiviteter, möten och måltider

Inomhus spelar vi till exempel gärna spel, pusslar och tecknar. På helgerna brukar vi hitta på något att göra tillsammans utomhus. Vi vill att du kommer med egna förslag på aktiviteter.

Men det är inte alltid så lätt att "tycka själv". Därför ordnar vi boendemöten. Mötena handlar oftast om att komma överens om enkla saker, till exempel vad vi ska äta på den gemensamma middagen och vilka aktiviteter vi ska ha. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter, samtidigt får du också en chans att ta ställning till andras. Givetvis är mötena frivilliga.

Maten lagar du själv i din lägenhet. Vår personal hjälper dig när det behövs. Högtider firar vi tillsammans med mat och dryck.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Vasavägen

Boendet ligger i ett bostadsområde med fem minuter gångavstånd till Jakobsbergs centrum. Du bor i en av våra tio lägenheter och har tillgång till gemensamma utrymmen som kök, allrum, tvättstuga, balkong och uteplats. I centrum finns bland annat butiker, bank, postservice, tåg och buss. Vi har också nära till natur med såväl skog som Järvafältet och Mälaren samt Säbygård och parker. På gångavstånd finner du även Barkarby handelsområde.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Vasavägen finns cirka fem medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: kommunal medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.