Majorsvägen

hServiceboende
Järfälla, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Majorsvägen är ett serviceboende enligt LSS som vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Individen i fokus

På Majorsvägen vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen. Målet är att bidra till att du får en trygg vardag där du också känner dig stimulerad.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans samtidigt som vi värdesätter struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Du bor i en egen lägenhet, designad med ekparkett, svart klinker och väggar målade i vitt.

I de gemensamma delarna finns kök, matplats och vardagsrum för umgänge med personal och medboenden.

Serviceboendet ligger i ett område som är en blandning av storstadskänsla och grönområden för rekreation och idrott. I Barkarbystaden finns service, butiker, matställen och annat som hör en stad till.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna