Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Jag bokar
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka besök
Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
9

LSS-boende i Eneby

Enebys LSS-serviceboende vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Dina dagliga sysslor och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar. Det ger oss goda förutsättningar att hjälpa dig till ett meningsfullt och innehållsrikt boende på Enebys serviceboende. Vi arbetar utifrån genomförandeplan med mål och delmål och med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt. Boendet är bemannat dygnet runt.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Eneby

Eneby serviceboende ligger i lugna Eneby centrum. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök och badrum. Alla våra nio lägenheter är extra ljudisolerade. I centrum har du bland annat livsmedelsbutik, apotek, konditori och pizzeria. 100 meter från boendet går spårvagnen till Norrköpings centrum med allt utbud som en storstad kan erbjuda.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.