Nyöppnat

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Nybyggd gruppbostad i centrala Märsta.

På vår LSS-gruppbostad Ekilla i Märsta ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Ekillas gruppboende är ett nybyggt hus i ett bostadsområde i Märsta. Precis bredvid boendet ligger det en skola.

På boendet erbjuder vi diverse olika aktiviteter utifrån de boendes intressen och önskemål, det kan vara allt från att pyssla , gå skogspromenader, baka eller åka iväg på utflykt. Vi anpassar aktiviteterna beroende på dagsform och vilka som vill följa med, ibland gör vi ensamaktiviteter och ibland följer alla med.

Vill man komma som anhörig och hälsa på Ekilla så är alla varmt välkomna.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ekilla

Boendet ligger i Stockholms norrort, centralt i Märsta med närhet till kollektivtrafik så man kan åka och ta en fika eller gå ut för en promenad. Ekillas gruppbostad har 6 lägenheter som är cirka 44 kvm. De är ljusa och fräscha med separat sovrum och där kök och vardagsrum är i öppen planlösning.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Medarbetarna har erfarenhet och stor kunskap för att arbeta med målgruppen. Vi försöker så långt det är möjligt se till att vi får personal i olika åldrar, kön samt bakgrund/erfarenhet.

Boendet kommer att ha personal tillgänglig efter det behov som kommer att vara. Vi kommer att ha en sjuksköterska kopplad till boendet som går att nå dygnet runt.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.