Ekholma

hGruppbostad
Uddevalla, Västra Götaland
1 av 11 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Ekholma är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät så som anhöriga, gode män, handläggare med flera.

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Fysisk miljö

Ekholma ligger i en nybyggd fastighet i vackert kustnära läge vid Havsstensfjorden i Uddevalla kommun.

Alla lägenheterna i gruppbostaden har 2 rum och är 44 kvadratmeter. De har vardagsrum med köksdel, sovrum och badrum. Vidare finns gemensamt kök, allrum och uteplats på det övre planet. Lägenhetsförråd och tvättstuga finns på entréplanet. På entréplanet finns även gemensam hall samt personalutrymmen.

Huset har byggts med höga ljudkrav vilket gör att ljud stängs ute så att varje lägenhet blir tyst. Det är byggt av Emrahus, som bygger alla sina hus med utökad tillgänglighet, här finns extra mycket utrymme i samtliga rum och korridorer. Det gör också att du kan bo kvar hela livet, även om dina fysiska förutsättningar ändras.

I den fasta inredningen används jordnära färger för att skapa en lugn miljö och tillsammans med medarbetarna har platser för scheman och administrativa verktyg utformats så att de känns naturliga i miljön.

Service och kommunikation

Det är nära till Torp Köpcentrum, lokal mataffär, kollektivtrafik, badplats och vacker natur.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna