Nyöppnat
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Ekholma gruppbostad ligger i en nybyggd fastighet i vackert kustnära läge vid Havsstensfjorden i Uddevalla kommun. Hos oss ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Här satsar vi på att se varje persons förutsättningar och jobba utifrån dem för bästa möjliga utveckling. Vi tillgodoser den enskildes behov och önskningar så långt det är möjligt genom att vi är lyhörda och att varje boende får tid för samtal med den de känner sig trygg tillsammans med.

Vi har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med tydliggörande pedagogik. Vi värnar om ett gott samarbete med kontaktnätet kring de boende (anhöriga/gode män/handläggare etc).

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ekholma

Gruppbostaden har sex platser i en helt nybyggd fastighet i vackert kustnära läge vid Havsstensfjorden i Uddevalla kommun. Alla lägenheter har 2 rum och är 44 m2 med vardagsrum med köksdel, sovrum och badrum. Vidare finns gemensamt kök och allrum och uteplats på det övre planet. Lägenhetsförråd och tvättstuga finns på entréplanet. På entréplanet finns även gemensam hall samt personalutrymmen.

Huset har byggts med höga ljudkrav vilket gör att ljud stängs ute så att varje lägenhet blir tyst. Det är byggt av Emrahus, som bygger alla sina hus med utökad tillgänglighet, här finns extra mycket utrymme i samtliga rum och korridorer. Det gör också att du kan bo kvar hela livet, även om dina fysiska förutsättningar ändras.

I den fasta inredningen används jordnära färger för att skapa en lugn miljö och tillsammans med medarbetarna har platser för scheman och administrativa verktyg utformats så att de känns naturliga i miljön.

Service och kommunikation

Det är nära till Torp Köpcentrum, lokal mataffär, kollektivtrafik, badplats och vacker natur.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.