hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Depression, Downs syndrom, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Psykosociala problem, Självskadebeteende, Tvångssyndrom, Utvecklingsstörning
6

LSS-boende

Här finns ett trivsamt boende centralt beläget i Knivsta. Gruppbostaden har sex lägenheter där den boende har sin egen lägenhet men även tillgång till personal dygnet runt samt gemensamma måltider i basen. Aktiviteter planeras individuellt för varje boende och även gemensamt med övriga boende och personal på helger och ledigheter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Dadelvägens Gruppbostad

Gruppbostaden är vackert belägen i ett lugnt villaområde på promenadavstånd från centrum och centralstationen i Knivsta. Lägenheterna är luftiga och har egen balkong eller uteplats. I den rymliga basen lagas måltider gemensamt med personal och här kan man umgås på sin lediga tid.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Dadelvägen finns 9 medarbetare (alla anställningsformer).Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.