hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Downs syndrom, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
6
Från 18 år

Mariedalsgatans gruppbostad är en trivsam gruppbostad i Slavsta med närhet till hästhagar och grönska samt endast en kort bussresa till centrala Uppsala. Här bor du i egen lägenhet med personal dygnet runt, som ger dig det stöd du behöver. Det finns goda möjligheter till både individuella och gemensamma aktiviteter utifrån dina egna önskemål.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Mariedalsgatans gruppbostad

Mariedalsgatans gruppbostad har 6 lägenheter i två plan och är beläget i Slavsta. Det finns en stor trädgård med grönytor och alla lägenheter har egen uteplats eller balkong.

Kommunikation och sevice

Det är 300 meter till busshållplats och 1,5 km till Boländerna där det finns många med butiker.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Mariedalsgatan finns 10 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.