hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
8

LSS-Serviceboende

På LSS-serviceboendet Cylindergränd 17 ger vi stöd, omvårdnad och trygghet till dig som har en funktionsnedsättning.

Serviceboendet är ditt hem. Varje dag ska kännas meningsfull och rik på innehåll. Det är viktigt att du får göra saker som intresserar just dig. Vi arbetar med individuella utvecklingsplaner och aktiviteter utifrån ditt behov och din förmåga. Vi gör också upp individuella program för vad du behöver extra stöd med. Vårt mål är att ge dig rätt anpassad omsorg och möjlighet att utvecklas i din egen takt.

Servicebostad passar dig som har vissa behov av stöd i boendet, men också klarar en hel del själv. En servicebostad är ett mellanting mellan helt självständigt boende och ett boende med stöd från personal dygnet runt. Servicebostaden består av ett antal lägenheter som har tillgång till gemensam lägenhet/lokal och en fast personalgrupp. Du bor i en egen lägenhet som ligger i närområdet. Lägenheterna ligger oftast i samma eller kringliggande hus. I insatsen ingår att du ska ta emot stöd av personal och att vara delaktig i alla göromål i sin bostad.

När du flyttar in får du en stödperson. Han eller hon håller kontakt med dina anhöriga, legal företrädare och daglig verksamhet och ansvarar också för att genomföra olika aktiviteter tillsammans med dig. Din kontaktperson tar även ansvar för fickpengar vid behov och är ditt stöd när du till exempel ska göra inköp.

Nattetid finns sovande jour på serviceboendet.

Aktiviteter och måltider

Vi kan samlas för en fika eller annan aktivitet på kvällen. Vi har även gemensamma aktiviteter som till exempel utflykter på helgerna. På helgerna kan du boka middag på serviceboendet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Cylindergränd 17

Cylindergränd 17 ligger i ett bostadsområde i Kallhäll, norr om Stockholm. Boendet ligger med gångavstånd till centrum med affärer och service. Här har du även nära till natur: skog, Järvafältet och Mälaren. Inte långt bort finns dessutom Ängsjö friluftsområde. Boendet består av åtta lägenheter och en servicelägenhet.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Cylindergränd 17 finns cirka sju medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi samarbetar med Kallhälls vårdcentral vad gäller medicinskt ansvar och medicinutlämningen är delegerad. Personalen har kompletterande utbildning inom Asperger, autism och olika syndrom.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.