hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Aspergers, Autism
8

Nära till både centrum och natur

Gjutarplans LSS-serviceboende vänder sig till dig med autism eller Aspergers syndrom.

Vi ger stöd till tio personer som bor i egna lägenheter utanför gruppboendet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gjutarplan

Serviceboendet ligger mitt i Kalhälls centrum som är fullt av liv och rörelse med bland annat tåg-och busstation i närheten. Samtidigt har du nära till naturen och stillheten där. Inpå knuten har vi skog, Järvafältet och Mälaren, och inte långt härifrån Ängsjö friluftsområde.

På Gjutarplan finns cirka sju medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.