Nyheter

Stohagens dagliga verksamhet vinnare i Nytidas pepparkakskamp 2021

Nu är Nytidas pepparkakskamp avgjord. Stort tack till alla de verksamheter som visat upp sina fina pepparkakshus! Tack också till alla som har engagerat sig och röstat. Vinnare blev Stohagens dagliga verksamhet. Ytterligare tre verksamheter fick hedersomnämnanden.

Nytidas dagliga verksamhet Stohagen i Norrköping fick flest röster och vann tävlingen. Här handlade det inte om att bara göra ett pepparkakshus utan det blev en hel by, med flygplan, pariserhjul och strykjärnet, som är en välkänd byggnad i Norrköping.

– Fantasin flödade verkligen. Vi gjorde en hel julby för att vi hade så många idéer, berättar Sanna Nybom, samordnare på Stohagen.

Att bygga en hel by har naturligtvis tagit tid. Allt från förarbetet med att göra mallar i kartong till att baka och det har gått åt mycket pepparkaksdeg! Sedan verksamheten anmälde sig till pepparkakstävlingen och fram till sista inlämningsdag den 6 december har det varit två veckors intensivt arbete.

– Det är ett jätteroligt initiativ från Nytida och roligt att vi vann! Tävlingen har verkligen engagerat alla, både arbetstagare och medarbetare. Det har varit en social aktivitet som har spridit glädje i gruppen och där alla har deltagit tillsammans efter sin förmåga, säger Sanna.

När tävlingen väl drog igång har alla också engagerat sig för att deras bidrag skulle få så många röster som möjligt. Bland annat har man uppmanat till röstning på både Facebook och Instagaram och det gav ju resultat!

På Stohagens dagliga verksamhet är man gärna med i en ny pepparkakskamp nästa år.

– Frågan är vad vi ska göra då, vi kanske får göra en hel värld nästa år, säger Sanna.  

Här finns Stohagens bidrag

Hedersomnämnanden

Förutom Stohagen bidrag har följande pepparkakshus fått hedersomnämnanden i tre olika klasser.

Kreativitet

Farsta Syd, med följande motivering: Farsta syd har med ett lekfullt anslag fångat en viktig del av vardagen. ”Alla är glada i kollektivtrafiken”.

Här finns Farsta Syds bidrag

Historia

Skulptörvägens pepparkakshus med följande motivering: Tomte i släde, massor av snö och en gammal kyrka. ”En riktig jul från förr i tiden”.

Här finns Skulptörvägens bidrag

Utseende

Gnistans pepparkakshus med följande motivering: Storslaget, fina proportioner och välarbetat. ”Helt enkelt Gnistrande! ”

Här finns Gnistans bidrag

Lyssna