hDaglig Verksamhet

Entreprenad
Vuxna

Sysselsättning, sysselsättning på arbetsplats och IPS

Gnistan vänder sig till dig med psykisk funktionsnedsättning. Vi erbjuder dig en meningsfull sysselsättning där du får möjlighet att prova olika arbetsuppgifter under arbetsplats-liknande förhållanden, och du ges möjlighet att utvecklas i din egen takt och efter dina förutsättningar. Exempel på anpassat arbete är:

-Friskvård och hälsa.
-Tillverka snickeriprodukter till vår butik såsom skärbrädor, fågelholkar, adventskalendrar, och utföra enklare beställningsarbeten.
-Tillverka textilprodukter till vår butik såsom kuddfodral, gardiner, barntäcken, förkläden, och brödkorgar, och utföra enklare beställningsarbeten.
-Väva mattor
-Måleri och konstgrupp
-Legoarbete
-Enklare kontorsarbete, papperstillverkning, korttillverkning.
-Lättare datahantering.
-Aktiviteter och utflykter

Gnistan har även en egen tidning som ges ut varje månad.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gnistan Upplands Väsby

Gnistan ligger i Upplands Väsby, med närhet till bussar, pendeltåg och Upplands Väsby centrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Gnistan finns cirka 5 aktivitetshandledare och en arbetskonsulent. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.