I den här filmen möter du Max som berättar om sitt arbete och vägen till anställning.

Max jobbar som kontorsvärd på Ambea. Det är ett socialt arbete och arbetsuppgifterna är varierande. Max gör allt från att sitta i växeln till att fylla på papper i kopieringsmaskinerna och tömma diskmaskinerna.

Max har nått sitt mål – en anställning

Några av Nytidas dagliga verksamheter finns till för dem som vill komma ut på den öppna arbetsmarknaden. Detta genom olika praktikplatser, där man får prova på olika arbeten utifrån sina egna förutsättningar. Nytidas coacher ger stöd hela vägen genom Nytidas jobbtrappa, Supported Employment. Det är ett sätt att skapa trygghet både för arbetsgivaren och för arbetstagaren.

Max Bolid började som praktikant på Ambeas kontor och i dag har han nått sitt mål: en anställning som kontorsvärd. På frågan om vilket råd han skulle vilja ge till andra som, via sin dagliga verksamhet, vill praktisera med målet att få en anställning svarar han: ”Ta allt som du har gjort bra i livet. Ta allt som är bra i livet och använd det för att lyfta dig själv. För då blir tillvaron mycket enklare och det är lättare att nå ditt mål.”

Här hittar du våra verksamheter som arbetar med Jobbtrappan

Lyssna