Nyheter

På dagliga verksamheten Farsta Syd skrattar vi mycket

Emmy i svart polotröja

Emmy är enhetschef på dagliga verksamheten Farsta Syd.

– Det bästa med att vara här är att vi skrattar så mycket på jobbet och att det är en så stor variation på det vi gör, säger hon.

När det gäller variationen kan det ibland vara en utmaning att hitta aktiviteter som passar alla dem som är i dagliga verksamheten.

– Men här på Farsta Syd är det många som tycker om att göra samma saker. Vi gör innejobb, det vill säga att på plats hjälpa företag och organisationer med vissa arbetsuppgifter. Träning och att uppträda är andra exempel på aktiviteter, säger Emmy.

Samarbete mellan dagliga verksamheter

En av fördelarna med att Nytida har många dagliga verksamheter i Stockholmsområdet är att verksamheterna samarbetar och träffas kring större aktiviteter. Det kan till exempel vara en egen Mello, idrottsdagar och fester. Men möten och samarbeten sker också mer regelbundet mellan enskilda dagliga verksamheter.

– Vi spelar till exempel pingis en gång i veckan tillsammans med vår granne Farsta Nord och ytterligare några andra av Nytidas dagliga verksamheter. Vi samarbetar också mycket med Nytida Haninge Syd. Det skapar många fina konstellationer och ger möjlighet för våra deltagare att få nya kompisar, berättar Emmy.

Besök dagliga verksamheter och prova på

Hennes tips när det gäller att välja daglig verksamhet är att göra besök och prova på.

– Nytida har en otrolig bredd, så mitt tips är att våga prova. Fungerar det inte på ett ställe kan man prova på ett annat.

Elever som går på ett särskolegymnasium kan också göra praktik innan de går ut gymnasiet för att hitta en daglig verksamhet som passar dem.

– De är varmt välkomna hit, säger Emmy.

porträtt Emmy i svart polotröja

Emmy tipsar om att våga prova olika dagliga verksamheter. Den som går på särskolegymnasium kan också göra praktik på en daglig verksamhet.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna