Nyheter

Kontakta oss för en placering i sommar!

Nytidas verksamheter är öppna 365 dagar om året, så för den som behöver göra en placering i sommar går det bra att kontakta Nytidas placeringsförfrågan som håller öppet 8-17 som vanligt.

Den som ringer eller mailar till Nytidas placeringsförfrågan får prata med samordnaren Helena Roswall eller någon av hennes kollegor. Helena, liksom kollegorna, har lång erfarenhet av att jobba med placeringar och har också arbetat ute i verksamheterna. Därför förstår de vilka behov som finns och kan lösa det mesta.

– Det går bra att ringa eller maila och berätta vad man behöver hjälp med så återkommer vi med förslag på ett lämpliga alternativ. Vi kan erbjuda både kortare och längre placeringar, och som handläggare kan man ibland också behöva göra en placering akut eller med väldigt kort varsel, inte minst under sommaren kan detta hända säger Helena.

För att kontakta Nytida behöver man som handläggare inte veta exakt vilken placering man vill ha utan snarare kunna beskriva så specifikt som möjligt vilka behov personen som ska placeras har.

Kan matcha de flesta behov

– Eftersom Nytida har ett så stort tjänsteutbud och så många verksamheter kan vi matcha de flesta behov och oftast hitta en lösning. För oss är det viktig att det blir rätt för personen som ska ha platsen, till exempel i fråga om rätt kompetens hos våra medarbetare och att miljön ska fungera för personen, säger Helena.

Nyidas stora utbud av tjänster gör också att det går att hitta nya alternativ om behoven förändras. Då finns det en stor flexibilitet inom hela Nytida att kunna erbjuda en ny fungerande lösning.

– Vårt fokus är alltid att hjälpa till och ge service till handläggaren. Det är ett lagarbete där vi samverkar nära våra verksamheter och i dialog med handläggaren. När det är väldigt bråttom gör vi vårt yttersta för att kunna ta fram en bra lösning. Finns det möjlighet kan vi också vara behjälpliga med transport, säger Helena. 

Helena Roswall
Helena och hennes kollegor hjälper till att hitta en bra placering.

Nytidas placeringsförfrågan är öppen helgfria vardagar 8-17.

Tre sätt att nå Nytidas placeringsförfrågan

  • Ring på 020-66 2020.
  • Maila till placeringsforfragan@nytida.se, mailboxen kontrolleras kontinuerligt under dagen.
  • Chatta via nytida.se När chatten är öppen är det också ett snabbt sätt att nå oss.