Läger både sommar och helg

Om någon sitter ensam på kollot så är kompisarna där och peppar. Det berättar Timothy som hunnit med både Kaspers sommar- och helgkollo.

– Vi försöker få med alla och vi kan fråga om man vill hänga med och spela, tar han som exempel. Timothy verkar vara en framåt kille och säger att det inte alls var svårt att få kontakt med de andra.
– Vi har haft mycket gemensamt att prata om.
Att han gärna åker iväg på såväl sommar- som helgkollon är lätt att förstå när man hör hans entusiasm. Allt har varit bra – nya kompisarna, ledarna, utflykterna…

Mamma fyller i:
– Kasper är ett fantastiskt koncept med ett varmt hjärta, där alla blir som en familj. Timothy håller kontakt med flera andra som varit på samma kollo. Man ringer, messar och Skypar varandra och spelar on line.
Senaste sommarkollot hade fantasytema.

– Vi trodde inte det skulle passa Timothy, men det blev så lyckat och han var salig när han ringde hem, berättar hon.

Blir tryggare på kollo

Åka på kollo handlar också om nya utmaningar som att lämna familjen på hemmaplan, tvingas ta eget ansvar och träna sig socialt ihop med andra. Det kan vara tufft för många barn och ungdomar. Men mamma menar att kollovistelserna gjort gott för Timothy, även om han annars är rätt tuff av sig.
– Han har vuxit och blivit tryggare i sig själv.
Om Timothy fick bestämma så skulle helglägren gärna få hålla på lite längre på söndagarna. Att han haft svårt att slita sig fick mamma en smula bryskt men väldigt hjärtligt uppleva på en av de familjedagar som Kasper traditionsenligt arrangerar. Timothy hade så kul ihop med sina kollokompisar att det inte fanns mycket tid över för familjen som kommit på besök. På den lite skämtsamma frågan om övriga familjen lika gärna kunde åka hem igen, svarade han:
– Ja, det kan ni gott göra!
I mammas öron ett toppbetyg och kvitto på att sonen var i goda händer och klarade sig galant på bortaplan.

Lyssna