Sommarkollo

*Lilla Norra Vi: 11-13 år, klassiskt kollo

Burkar med pärlor bredvid två pingisracket

*För våra yngsta deltagare är kollovistelsen 7 dagar lång på Norra Vi.

Denna period riktar sig till dig med högfungerande autism/Aspergers syndrom.

Vårt mål är att ge våra deltagare en rolig och utvecklande kolloupplevelse, genom att erbjuda en blandning av spännande utflykter, strukturerade hemaktiviteter och tid för återhämtning. För att uppnå detta formar vår verksamhet utifrån deltagarnas styrkor, intressen och drömmar.

Tema:

Klassiskt kollo innebär att det inte finns något specifikt tema för perioden utan är istället en större blandning av olika intressen. På alla perioder utgår vi ifrån vad våra deltagare har önskat att de vill göra. Till exempel kan vi åka på utflykter som laserdome, älgsafari eller äventyrsbad. Hemma på gården kan vi snickra, pyssla, spela tv-spel eller göra upp en eld och grilla. Allt beror på vad du som deltagare tycker är kul!

Om Norra Vi:

Gården Norra Vi är vackert belägen med utsikt över sjön Sommen i Östergötland. Norra vi ligger strax utanför Österbymo i den södra delen av Östergötland mellan Eksjö och Kisa.

Runt gården finns stora gräsytor kombinerat med skog och hagar. En liten bit därifrån finns en fin badplats och även bra vatten att fiska i. På kollogården finns det två stora hus, gårdshuset och deltagarstugan. Gårdshuset är det stora huset och där finns ett kök där kocken lagar mat och en matplats där vi äter och fikar. I gårdshuset finns även pingisbord, en öppen spis, en mysig filmhörna, toaletter, flera bord att sitta och spela spel eller rita vid, ett tv-spelsrum och ett pysselrum. På övervåningen finns det rum där ledarna bor. Det finns också en stor veranda med tak över där man kan sitta om det är fint väder. Deltagarstugan är där kollodeltagarna kommer bo. I deltagarstugan är det en lång korridor där det finns dörrar som leder in till rummen där deltagarna sover.

Lyssna