Norra Vi – Östergötland

Gården Norra Vi är vackert belägen med utsikt över sjön Sommen i Östergötland. Norra vi ligger strax utanför Österbymo i den södra delen av Östergötland mellan Eksjö och Kisa.

Runt gården finns stora gräsytor kombinerat med skog och hagar. En liten bit därifrån finns en fin badplats och även bra vatten att fiska i. På kollogården finns det två stora hus, gårdshuset och deltagarstugan.

Gårdshuset

Gårdshuset är det stora huset och där finns ett kök där kocken lagar mat och en matplats där vi äter och fikar. I gårdshuset finns även pingisbord, en öppen spis, en mysig filmhörna, toaletter, flera bord att sitta och spela spel eller rita vid, ett tv-spelsrum och ett pysselrum. På övervåningen finns det rum där ledarna bor. Det finns också en stor veranda med tak över där man kan sitta om det är fint väder.

Deltagarstugan

Deltagarstugan är där kollodeltagarna kommer bo. I deltagarstugan är det en lång korridor där det finns dörrar som leder in till rummen där deltagarna sover. I deltagarstugan kommer också en vuxen ledare att sova varje natt, i ett eget rum. Denna person kallas jour och är där för att hjälpa till om någon blir orolig, inte kan sova eller behöver något under natten.

Kollogården består till största delen av en riktigt stor gräsmatta. Där kan man spela fotboll eller volleyboll, hoppa studsmatta eller grilla vid lägerelden. En liten bit bort från gården ligger en stor sjö, Sommen, där det finns flera fina badplatser som vi brukar åka till och bada, grilla eller fiska.

Karta
Adress: Norra VI-GÅRDEN 1, 570 60 Ydre, Sverige
Events
Lyssna