Visa alla bilder

hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom
6

LSS-gruppboende i Stockholm

LSS-gruppboendet Gränsvägen vänder sig till dig som är en ung vuxen och som har funktionsnedsättningar såsom autism och Downs syndrom.

Det är dina behov och önskemål som avgör hur vi lägger upp vårt arbete för att ge dig bästa möjliga omsorg och erbjuda dig aktiviteter som passar dina intressen och din förmåga. På Gränsvägen ska du kunna utvecklas i lugn och ro och i din egen takt, för att bli allt mer självständig.

Gränsvägens gruppboende är bemannat dygnet runt under årets alla dagar.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gränsvägen

Gränsvägens gruppbostad är en enplansvilla. Du bor i en egen lägenhet med kök, bad-/duschrum och uteplats.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Gränsvägen finns cirka 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.