hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
5

Spårvägen 6 är ett LSS boende som drivs på entreprenad från Nytida. Boendet inriktar sig på personer som tillhör LSS personkrets 1.

Gruppbostaden erbjuder dig ett individuellt anpassat stöd med respekt för självbestämmande och integritet. Målet med insatsen är att stärka dig till ett självständigt liv med inflytande och trygghet i din vardag.

Om du vill så kan du äta gemensamma måltider tillsammans med dina grannar på boendet. Personalen lagar all mat själv, och du får gärna hjälp till. Annars lagar du maten och äter på egen hand, och får hjälp i köket av vår personal. Vi firar alla högtider tillsammans med mat och dryck för de boende som vill, och vi anordnar också en gemensam vår- respektive vinterfest.

Aktiviteter utgår ifrån dina önskemål och är enskilda eller gemensamma efter önskemål.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Spårvägen 6

Gruppbostaden finns på gatuplan och plan 1, i ett flerfamiljs hus och består av 5 lägenheter om vardera 2 rum och kök. Gemensamhetsutrymmen består av ett allrum med matplats och kök. Uteplats finns till fyra av lägenheterna samt till gemensamhetsutrymmet.

Gruppbostaden ligger i Råsunda med närhet till buss- och tunnelbana kommunikation

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Spårvägen 6 finns sex tillsvidareanställda medarbetare som har vård och omsorgsutbildning samt en stödpedagog

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.