Algatan 5

hGruppbostad
Solna, Stockholm

Om verksamheten

Algatan 5 är ett LSS-gruppboende som drivs på entreprenad av Nytida. Boendet riktar sig till personer som tillhör LSS personkrets 2 som i vuxen ålder har fått en hjärnskada vilken medfört bestående funktionsnedsättning.

Gruppbostaden erbjuder dig ett individuellt anpassat stöd med respekt för självbestämmande och integritet. Målet med insatsen är att stärka dig till ett självständigt liv med inflytande och trygghet i din vardag. Du får stöd med måltider i din egen lägenhet. Du har även möjlighet att äta hemlagad middag gemensamt vid helger och högtider. Individuella aktiviteter utanför bostaden erbjuds efter intresse.

Fysisk miljö

Gruppbostaden finns på plan 3 i ett flerfamiljs hus och består av 5 lägenheter om vardera 2 rum och kök. Gemensamhetsutrymmen består av ett allrum med matplats och kök.

Gruppbostaden ligger i Råsunda med närhet till buss- och tunnelbana kommunikation.

Om medarbetarna

På Algatan 5 finns 7 tillsvidare anställda medarbetare som har vård- och omsorgsutbildning eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av att arbeta inom branschen. Fyra medarbetare som har allmänvistidsanställning har minst 2 års erfarenhet inom branschen.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna