hGruppbostad

Entreprenad
2
LSS 9§9
Vuxna
Förvärvad hjärnskada
5

Algatan 5 är ett LSS-gruppboende som drivs på entreprenad av Nytida. Boendet riktar sig till personer som tillhör LSS personkrets 2 som i vuxen ålder har fått en hjärnskada vilken medfört bestående funktionsnedsättning.

Gruppbostaden erbjuder dig ett individuellt anpassat stöd med respekt för självbestämmande och integritet. Målet med insatsen är att stärka dig till ett självständigt liv med inflytande och trygghet i din vardag. Du får stöd med måltider i din egen lägenhet. Du har även möjlighet att äta hemlagad middag gemensamt vid helger och högtider. Individuella aktiviteter utanför bostaden erbjuds efter intresse.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Algatan 5

Gruppbostaden finns på plan 3 i ett flerfamiljs hus och består av 5 lägenheter om vardera 2 rum och kök. Gemensamhetsutrymmen består av ett allrum med matplats och kök.

Gruppbostaden ligger i Råsunda med närhet till buss- och tunnelbana kommunikation.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Algatan 5 finns 7 tillsvidare anställda medarbetare som har vård- och omsorgsutbildning eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av att arbeta inom branschen. Fyra medarbetare som har allmänvistidsanställning har minst 2 års erfarenhet inom branschen.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.