Sörlidsbacken

hServiceboende
Spånga, Stockholm
1 av 12 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

På vårt nybyggda, moderna serviceboende Sörlidsbacken i Spånga utanför Stockholm vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Med lugn, trygghet och struktur stödjer vi dig att ta vara på dina starka sidor och intressen. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet.

 

Fysisk miljö

Boendet är ett fristående hus i tre våningar samt källarplan. Varje våningsplan har tre lägenheter som består av ett till två rum och kök på ca 33-35 kvadratmeter. Alla lägenheterna har fransk balkong. Källarplanet innehåller personalutrymmen samt ett stort gemensamhetsutrymme i öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrumsdel. De tre våningsplanen nås via hiss och trapphus. Huset har en hög tillgänglighet i form av breda dörröppningar och låga trösklar.

Huset är omgivet av trädgård och det finns en gemensam uteplats. Gratis parkeringsplats finns utanför huset.

Busshållplats finns på ca 300 meters avstånd där man enkelt tar sig till Rissne station och tunnelbana direkt in till Stockholm centrum. Till Rissne centrum är det ca 1200 m och tar ca 15 minuter att gå. Här finns idrottsplats, mataffär, apotek, pizzeria mm. Från Sörlidsbacken är det också nära till de fina strövområdena i Ursvik.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Sörlidsbacken

Lyssna