hStödboende

Entreprenad
SoL 7.1.2
Vuxna

Stödboende i Nacka

Om boendet

Skogalundsklippans särskilda boende vänder sig till dig med bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, dubbeldiagnoser, missbruk, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende eller tvångssyndrom.

Boendet är ett hem där du har stöd av personalen dygnet runt. Genom att se möjligheter kan vi tillsammans skapa en trygg och meningsfull tillvaro. Du som bor hos oss ska få det stöd och det bemötande som ger dig största möjliga kontroll över ditt eget liv. Du har en självklar rätt att i största möjliga utsträckning själv få bestämma över din vardag och möta respekt för dina behov, förutsättningar och önskemål.

Våra arbetsmetoder

På Skogalundsklippan gruppboende arbetar vi med ESL, Ett självständigt liv, och MI, Motiverande samtal.

Aktiviteter

På veckans husmöte bestämmer vi tillsammans vilka aktiviteter vi ska satsa på. Exempel på aktiviteter inomhus är träning (gym finns på en enhet i närheten), musik, målning och pyssel. Utomhus promenerar vi gärna och gör utflykter.

Måltider

Vi äter alla måltider tillsammans. Personalen lagar maten och du och övriga boende har varsin köksdag då ni hjälper till med matlagningen. Vi firar alla högtider tillsammans med mat och dryck.

Anhörigträff

Under ett år har vi sammanlagt fyra träffar då vi bjuder hit anhöriga eller legala företrädare. Två av dem är gemensamma och två enskilda.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Skogalundsklippan 22

Vårt boende har fem platser och ligger på bottenplanet i ett hyreshus. Du har ditt eget rum som du möblerar själv. Du har tillgång till boendets vardagsrum och kök och här finns också två badrum och tvättstuga. Gruppboendet är försett med överfallslarm.

Kommunikationer, service och miljö

Det tar tio till 15 minuter att promenera från oss till närmaste busshållplats, och cirka 15 minuter till affärscentrumet Nacka Forum. I närheten har vi Nyckelviken samt Långsjön med promenadslingor.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Rehabilitering sker vid habiliteringscenter. Hälso- och sjukvård: medicinskt ansvarig sjuksköterska från kommunen samt egen sjuksköterska på boendet. Rehabilitering sker genom kommunal verksamhet.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.