hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
5

LSS-bostad i Stockholm

LSS-bostaden Sångvägen 6D, 1 tr vänder sig till dig som har en måttlig till grav funktionsnedsättning och ett omfattande behov av stöd. Tillsammans formar vi ett tryggt hem för dig där vi strävar efter att öka ditt självbestämmande och inflytande så att du kan utvecklas och må bra. Vi har personal på plats dygnet runt.

Måltider och aktiviteter

Du lagar din egen mat med hjälp av våra medarbetare. Vid större högtider äter vi tillsammans.

Det finns många möjligheter till fritidsaktiviteter, t ex grillning, cafébesök eller FUB-aktiviteter. Inomhus kan vi erbjuda massage. Minst två gånger om året bjuder vi in anhöriga och gode män till boendet

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sångvägen 6D, 1tr

Fysisk miljö och faciliteter

Gruppbostaden ligger i ett flerbostadshus. Det är gångavstånd till Jakobsbergs centrum, där det finns restauranger, kaféer, affärer och bio samt till Jakobsbergs station där det finns buss och pendeltåg. På cirka 15-20 minuters promenadavstånd ligger Säby gård, med Cafe Säbygård, häststall och skogsområden att promenera i.

På boendet finns plats för fem personer. Du bor i en egen lägenhet på mellan 45 och 58 kvadratmeter som har kök med kyl och frys, samt badrum med toalett och dusch. Du möblerar lägenheten med dina egna möbler. I gruppbostaden finns också gemensamt kök och vardagsrum där vi äter tillsammans vid större högtider och umgås. Här finns också en stor balkong med utemöbler.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har medarbetare på plats dygnet runt. Via Järfälla HSL-team har vi kontakt med sjukgymnast och där finns också medicinskt ansvarig sjuksköterska. Vi har också regelbunden kontakt med dietist och logoped.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.