Sandhamnsgatan 22

hGruppbostad
Stockholm

Om verksamheten

Sandhamnsgatan 22 är ett gruppboende som vänder sig till dig som är vuxen och omfattas av LSS, personkrets 1.

Vårt mål är att ge dig en meningsfull fritid utifrån dina unika behov och förmågor, som bidrar till att du känner dig tillfredsställd med ditt liv.

När du flyttar in får du en stödperson. Stödpersonens uppgift är att tillsammans med dig, dina närstående och eventuell legal företrädare skapa ett strukturerat liv rikt på innehåll. Det är stödpersonens ansvar att se till så att helheten kring din vardag på boendet fungerar.

Vårt arbete är pedagogiskt upplagt och vi strävar efter att du ska ha en nära, öppen och trygg relation med personalen.

Aktiviteter

När du bor på Sandhamnsgatan väljer du själv vad du vill göra och får vårt stöd att genomföra dina aktiviteter. En gång per vecka träffas vi i vårt aktivitetsråd. Då planerar du, dina grannar och personalen veckan som kommer, inte minst helgens aktiviteter.

Måltider

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i vårt gemensamma kök och matrum. Vi lagar mat tillsammans med dig om du vill och ger dig det stöd du behöver. Antingen tillsammans i det gemensamma köket eller enskilt hemma hos dig. Under helger och vid högtider gör vi lite extra fint och firar ofta tillsammans. Vill du gå ut och äta eller fika, finns det både restauranger och café nära vårt boende.

Anhöriga/närstående

Vårt samarbete med dina anhöriga sker på dina villkor. Vi talar alltid med dig och frågar om det är okej innan vi tar kontakt med dem. Du kan självklart bjuda hem dina anhöriga till din bostad när du vill. Och om du vill hjälper vi gärna till att ordna någon trevlig gemensam aktivitet för dig och dina anhöriga tillsammans med personalen.

Fysisk miljö

Sandhamnsgatan 22 ligger i ett lugnt område med närhet till vatten, natur och parker på Gärdet i stadsdelen Östermalm i Stockholm.

Du bor i en egen lägenhet med ett rum, kök och badrum. Gruppboendet har också gemensamt kök och allrum där du kan laga mat, äta och umgås med dina grannar och personalen. Hela gruppboendet ligger samlat på ett våningsplan. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, och är försett med brandlarm.

Kommunikationer, service och miljö

Till Stockholm city tar du dig snabbt – buss och tunnelbana finns på promenadavstånd. I närheten finns också butiker, bank/post och annan service, samt promenadvägar, ängar och parkområde.

Om medarbetarna

På Sandhamnsgatan 22 finns cirka tolv medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: kommunens sjuksköterska.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna