Visa alla bilder

hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-boende i Östergötland

Malmslätts LSS-gruppboende vänder sig till dig med autism eller Downs syndrom.

Hos oss på Malmslätt ska du ha ett tryggt boende och kunna utvecklas i din egen takt efter din förmåga och dina förutsättningar. Vi arbetar individuellt med dina behov i blickfånget. När du flyttar in får du en egen kontaktperson som hjälper dig med din ekonomi och har kontakt med dina anhöriga eller företrädare. I övrigt hjälps medarbetarna åt med att finnas som stöd för dig, till exempel vid inköp av kläder, livsmedel och hygienartiklar. Vi hjälper dig också när det till exempel är dags att städa och tvätta eller när du behöver uppsöka sjukvården. Du får också hjälp att prova på olika aktiviteter och stöd att utvidga ditt sociala kontaktnät. För att nämna en del om hur vi på Malmslätt tar hand om dig på olika sätt.

Aktiviteter

Du väljer i samråd med din kontaktperson vilka aktiviteter du vill göra. Inomhus spelar vi spel, läser högt, bakar, och mycket annat. Vi ger oss också ut från boendet för att till exempel gå på dans, gå på bio, restaurang eller café, eller för att göra utflykter.

Måltider

Frukost har du möjlighet att äta tillsammans med dina grannar i våra gemensamma utrymmen. På helgerna brukar de som vill äta middag ihop. På vardagarna får du hjälp att laga maten, om så behövs. På helgerna lagar personalen maten och dukar upp extra fint. Jul, nyår, påsk och midsommar firar vi med god, traditionsenlig mat och dryck.

Anhörigträff

En gång om året anordnar vi en stor anhörigträff. Vi bokar också fortlöpande in möten med anhöriga eller legala företrädare när det behövs, eller så träffas vi när man ändå är på boendet för att hälsa på dig.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Malmslätt

Du bor i en egen lägenhet på cirka 42 kvadratmeter med kök, badrum med dusch, tvättmaskin och egen uteplats. På boendet finns också gemensamt, kombinerat kök och allrum och vi har även en trädgård med gemensam uteplats.

Kommunikationer, service och miljö

Från gruppbostaden är det nära till busshållplats. Bussen passerar ICA-affären som ligger på cirka 15 minuters gångavstånd, där det också finns frisör strax invid butiken. Promenadvägar och skog med motionsspår har vi runt husknuten.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Malmslätt finns cirka elva medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: kommunal sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.