hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom, Självskadebeteende, Utvecklingsstörning
5
Över 18 år

Hemmansgatans Gruppbostad LSS-gruppboende vänder sig till dig som är vuxen och behöver stöd och omvårdnad i vardagen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hemmansgatan

Hemmansgatan är en gruppbostad med fem lägenheter, alla lägenheter består av vardagsrum med köksdel och separat sovrum samt, eget badrum med dusch och tvättmaskin. Gemensamma utrymmen som finns på Hemmansgatan är ett stort kök med matbord för dem som vill äta gemensamma måltider, ett tv-rum och ett pysselrum. Gruppbostaden ligger i stadsdelen Lambohov, med närhet både till matbutiker och grönområden. Vill du ta dig till centrum finns bra bussförbindelser.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Hemmansgatan finns 7 medarbetare, som består av boendestödjare och gruppchef. Utöver det finns verksamhetschef och även en ansvarig sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.