Visa alla bilder

hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom
4

LSS-bostad i Västmanland

LSS-gruppbostaden Lokes väg är för dig med autism, Downs syndrom eller paraplegi/förlamning.

Lokes väg är ett hem för dig som behöver stöd av personal dygnet runt. Här bor du i en naturnära, trygg miljö där du känner närhet, respekt och delaktighet, och där du kan utvecklas som människa.

Aktiviteterna på Lokes väg planeras så att de passar dina behov och önskemål och ingår i genomförandeplanen. Du planerar, köper och lagar din egen mat i din lägenhet med stöd av personalen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lokes väg

Vi bor i en lantlig miljö i ett villaområde utanför Västerås tätort och har nära till skog och promenadvägar. Lokes väg är ett boende med fyra platser i en enplansvilla.

Du bor i en lägenhet på 59 kvadratmeter med vardagsrum, kök, sovrum, toalett med dusch, hall och uteplats. Lägenheten har trygghetslarm. Vi har ett gemensamt kök där man kan laga och äta mat tillsammans och ett allrum för samvaro. För alla som vill firar vi högtider som till exempel födelsedagar tillsammans. Utomhus finns gemensam uteplats och altan under tak.

Intill boendet finns parkeringsplats. Vad gäller service finns här busskommunikationer och en bensinstation.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Lokes väg finns cirka 13 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.