Lokes väg

hGruppbostad
Västerås, Västmanland
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-gruppbostaden Lokes väg är för dig med autism, Downs syndrom eller paraplegi/förlamning.

Lokes väg är ett hem för dig som behöver stöd av personal dygnet runt. Här bor du i en naturnära, trygg miljö där du känner närhet, respekt och delaktighet, och där du kan utvecklas som människa.

Aktiviteterna på Lokes väg planeras så att de passar dina behov och önskemål och ingår i genomförandeplanen. Du planerar, köper och lagar din egen mat i din lägenhet med stöd av personalen.

Fysisk miljö

Vi bor i en lantlig miljö i ett villaområde utanför Västerås tätort och har nära till skog och promenadvägar. Lokes väg är ett boende med fyra platser i en enplansvilla.

Du bor i en lägenhet på 59 kvadratmeter med vardagsrum, kök, sovrum, toalett med dusch, hall och uteplats. Lägenheten har trygghetslarm. Vi har ett gemensamt kök där man kan laga och äta mat tillsammans och ett allrum för samvaro. För alla som vill firar vi högtider som till exempel födelsedagar tillsammans. Utomhus finns gemensam uteplats och altan under tak.

Intill boendet finns parkeringsplats. Vad gäller service finns här busskommunikationer och en bensinstation.

Om medarbetarna

På Lokes väg finns cirka 13 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna