Gillbostråkets stödboende

hSärskilt boende
Sollentuna, Stockholm

Om verksamheten

Gillbostråkets stödboende vänder sig till dig som har en psykisk funktionsnedsättning.
När du bor hos oss ska du känna att du har inflytande och själv bestämmer över din livssituation. Därför arbetar vi enligt ESL-pedagogiken, Ett självständigt liv. Den innebär att du själv är delaktig i allt som rör dig och ditt liv. Det är du som tillsammans med personalen ska göra vardagen meningsfull och rik på innehåll. Samtidigt som vi vill att du ska kunna leva så självständigt som möjligt, finns vi på plats för service och stöd dygnet runt, nattetid med sovande jour.
Du får en egen stödperson som har huvudansvar för att allt runt omkring dig fungerar. Tillsammans gör ni en genomförandeplan som är grunden för det fortsatta arbetet. Genomförandeplanen tar upp din aktuella situation och dina mål på kort och lång sikt för att utveckla olika färdigheter.

Måltider

Du kan välja att tillaga dina måltider i din egen lägenhet eller att äta alla eller vissa måltider i det gemensamma matsalen där det serveras frukost och middag. Lunch ansvarar du själv för, med stöd av personal om du så önskar.

Fysisk miljö

Gillbostråkets stödboende består av tio lägenheter. Du bor i en egen tvårumslägenhet med kök, badrum och-/eller balkong, uteplats. Du har tillgång till gemensamma utrymmen som vardagsrum med TV och gemensam matsal. Vi har också en uteplats.

Om medarbetarna

På Gillbostråkets stödboende finns fem medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram(mentalskötare), KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna