Öppnar 2020

hGruppbostad

Egen regi
2
LSS 9§9
Vuxna
6

Här bygger vi nytt LSS-boende som beräknas öppna under 2020

På vår LSS-gruppbostad i Tystberga ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Vår målgrupp är personer inom personkrets 2.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Dramatörvägen

Nybyggd modern gruppbostad med 6 lägenheter i Tystberga. Lägenheterna är 42-46 kvadratmeter stora.

Närmiljö

Gruppbostaden ligger i Tystberga cirka 2 mil från centrala Nyköping och 8 mil från centrala Stockholm. Huset ligger i nära ett befintliga villaområde.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.