Christinagården

hBehandlingshem, HVB, Sysselsättning
Lindesberg, Örebro
1 av 14 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Christinagården startades 1994 och är godkänt av IVO. Här finns 39 platser för personer med psykisk funktionsnedsättning eller missbruksproblematik.

På Christinagården erbjuder vi vård och behandling efter ett individuellt, kognitivt förhållningssätt i en trygg och hemtrevlig miljö – med människan i centrum. Christinagården erbjuder behandling, medicinkonsultation, samtalsterapier med olika inriktning samt ADL- och social träning, sysselsättning och boenden i olika steg.

Vi erbjuder även NP- och ADL-utredning mot en tilläggskostnad.

Christinagårdens behandlingsgrund utgår från kognitiv beteendeterapi (KBT), som ligger till grund för valet av de behandlingsmetoder som används.

Vi har ett brett utbud av aktiviteter i vårt veckoprogram och ordnar regelbundet resor och utflykter. Vi har arbetsträning i form av legotillverkning i egen regi och för lokala företag.

Fysisk miljö

29 av boendets platser finns i huvudbyggnaden, övriga 10 platser finns i vårt utslussboende. Allt är beläget i centrala Lindesberg med närhet till butiker, bad och grönområden. Christinagårdens huvudbyggnad är handikappanpassad.

Om medarbetarna

På Christinagården jobbar ett 30-tal medarbetare. Vi som arbetar här är sjuksköterskor, KBT-terapeut steg 1, behandlingspedagoger, undersköterskor med flera. Vi har bred erfarenhet och kompetens inom våra respektive områden. Personalen får ta del av fortlöpande vidareutbildningar inom våra verksamhetsområden. Personal är utbildade i lågaffektivt bemötande och MI. Christinagårdens behandlingsgrupp utbildas i de behandlingsprogram som används.

I alla våra boendeformer har vi personaltillsyn dygnet runt.

Visa hela beskrivningen

Lyssna