Nyheter

Storslagen invigning av LSS-boendet Bagarbyvägen

Eva, Louise och Ann-Sofie klipper av ett blågult band

Nu är Nytidas nya LSS-boende i Sollentuna invigt, Bagarbyvägen. Boendet har sex lägenheter och är byggt på samma plats där Sollentunamässan låg för några år sedan.

I samma hus finns äldreboendet Vardaga Villa Tureberg och högst upp i det nybyggda huset finns ”The Penthouse”. En festlokal för äldreboendet med stor terrass och med en fantastisk utsikt över Sollentuna. ”The Penthouse” var fullt när boendet invigdes. Det var representanter från Sollentuna kommun, Vardaga, Nytida, Skanska som byggt huset och fastighetsägaren Altura.

Verksamhetscheferna Louise Törnqvist, Villa Tureberg, och Ann-Sofie Övergaard, Nytida Bagarbyvägen, välkomnade alla. Fördelen med att ha två verksamheter i samma hus är framför allt att gruppboenden kan få en mer central placering. Gruppboenden byggs i små fastigheter och då blir det väldigt dyrt att bygga centralt. Sen kan man samverka och verksamhetscheferna berättade att de redan funderar på gemensamma aktiviteter.

Boendet energiförsörjs med solceller på taket och är byggt med i material med låg klimatpåverkan, t ex trä och återvunnet tegel i fasaden. Huset är byggt på den numera rivna Sollentunamässan och därifrån är det underjordiska garaget sparat och kommer att användas.

Eva Ireblad (KD), förste vice ordförande i Vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna kommun, invigde formellt boendet genom att klippa det blågula bandet. Hon tackade alla inblandade och gladdes åt att man redan börjat fundera på gemensamma aktiviteter mellan verksamheterna. Deltagare från Nytidas dagliga verksamhet Stora Blå i Solna uppträdde med egenskrivna låtar.

Deltagare från dagliga verksamheten Nytida Stora Blå i Solna uppträdde.
Lyssna