Nyheter

Rapport från Kasper Sommarkollo

I sommar har inte mindre än 77 deltagare varit ute på våra gårdar och upplevt hur det kan vara att åka på sommarkollo. Vi har haft totalt nio grupper indelade efter ålder och intressen, där vår yngsta var åtta år gammal och vår äldsta 27.

Baserat på vilka intressen som funnits i grupperna har våra deltagare fått uppleva utflykter i form av tubing, gokart, lerduveskytte, äventyrsbad, vetenskapspark, nöjesfält, dressincykling och mycket, mycket mer.
I år har en för oss ny aktivitet seglat upp på popularitetslistan – nämligen att pärla. Hemma på gårdarna har det i år pärlats makalösa kreationer – i mängder! Men dagarna har också innehållit allt ifrån flottbygge, tv-spelsturneringar och quiz-kvällar till skrivarstuga, fiske och akrobatik på studsmattan.

I enlighet med våra respektive teman har deltagare under dessa perioder fått prova på just temariktiga aktiviteter och utflykter. På djur och natur har våra yngsta deltagare till exempel fått besöka en bondgård och en hundkennel. På fantasy har det spelats rollspel, både med tärning och med boffersvärd. På musik och teater har våra deltagare i år framfört en musikal med ett spännande och insiktsfullt narrativ.

Årets musikaltema handlade om ett barn som strandar på en öde ö där hon endast träffar bortgångna kändisar såsom Marilyn Monroe, Michael Jackson och Amy Winehouse. Alla undrar varför hon hamnat där då hon likt de andra på ön inte är en kändis. Men sedan dyker Jesus upp och förklarar att hon verkligen hör hemma där eftersom hon är unik precis som alla andra.

Kollosommaren 2016 har precis som tidigare år varit fyllt till brädden med spännande och givande upplevelser och ögonblick. Vi tror och hoppas att våra deltagare fått med sig flera fina sommarminnen och att kollovistelsen resulterat i ny energi, vänskap och utvecklande erfarenheter.
Avslutningsvis vill vi tacka våra fantastiska föreståndare, kockar och ledare för fantastiska insatser för och med vår deltagare. Det är ni som gör sommarkollo!

Tack för i år och vi hoppas se er alla igen på sommaren 2017. Anmälningarna öppnar vid årsskiftet.

Med vänlig hälsning,

Kasper Sommarkollo

Lyssna