Nu närmar sig ett nytt år, 2023 som ska firas in med nyårsfest. Inför ett nytt år ser vi också tillbaka på året som har gått. Här berättar fyra personer som bor på Nytida om sina bästa minnen från 2022. De ger också tips på en bra nyårsfest och vad som passar att äta på nyårsafton. Gott nytt år!

Natalie Molén, Åkersparks servicebostad i Åkersberga
Vad är ditt bästa minne av 2022?
Det roligaste jag har gjort 2022 var när jag var med i funkisfestivalen i Österåkers delfinal och sedan när vi fick gå på den stora funkisfestivalen på Stockholm waterfront.
Hur gör man en bra nyårsfest?
På nyårsafton ska man äta god mat, prata med personal och vänner och skratta mycket.
Vad vill du äta på nyårsafton?
På nyårsafton ska man äta 3-rätters. Mitt önskemål skulle vara Toast Skagen, Lax i ugn och Pannacotta.

Nils Rockberg bor på Åkersparks servicebostad i Åkersberga
Vad är ditt bästa minne av 2022?
Mitt bästa minne 2022 var när jag hjälpte föräldrarna att röja på deras tomt. Vi eldade massa ris. Min odling i somras var också väldigt kul. Jag odlade zucchini, sallad, tomat, vitlök och paprika som jag sen skördade.
Hur gör man en bra nyårsfest?
För att lyckas med en nyårsfest så behöver man ha massa tomtebloss och någon bubblig dryck.
Vad vill du äta på nyårsafton?
Nyårsmat skulle kunna vara våfflor, soppa och mycket snacks.

Josefin Brolin, Frestavägens gruppbostad i Upplands-Väsby
Vad är ditt bästa minne av 2022?
Att jag gick och vann deltävlingen på Funkisfestivalen. Även ”Häng-med på party kryssningen” var rolig.
Hur gör man en bra nyårsfest?
Genom att vara tillsammans och äta gott. Kolla på fyrverkerierna på teven.
Vad vill du äta på nyårsafton?
Vegetariskt. Ingen fet mat och alkoholfritt bubbel.

Åsa Wallin, Frestavägens gruppbostad i Upplands-Väsby
Vad är ditt bästa minne av 2022?
När jag deltog i Funkisfestivalen och Karaoke Mania.
Hur gör man en bra nyårsfest?
Man samlar alla som bor på Fresta gruppbostad. Tittar på fyrverkerierna och skålar på 12 slaget i champagne eller öl.
Vad vill du äta på nyårsafton?
Potatisgratäng och oxfilé.