Nyheter

Nytidas Kung Saga gymnasium firade 10 år med festival

Elever från Kung Saga iförda hattar i olika färger framträder på en scen utomhus

I år är det 10 år sedan Kung Saga gymnasium startade. Detta firades stort fredagen den 20 maj. Skolan hade bjudit in till en festival dit bland annat nuvarande och tidigare elever, anhöriga, andra skolor och dagliga verksamheter kom.

Utanför skolan stod ett hav av människor i ljusblå ponchos som trotsade förmiddagens regn. De hade samlats framför scenen där förmiddagens konferencier ”Inga Tvivel”, klädd i höga gröna pumps och Stockholms häftigaste glitterklänning presenterade Hit-kören. Hit-kören består av ett femtontal av skolans elever klädda i svart och med hattar i olika färger. Till publikens jubel sjöng de om att ta din plats och att vi ska framåt och uppåt. Senare äntrade ett gäng elever med stora cowboyhattar scenen för ett nytt nummer.

Så småningom upphörde regnet och för den som ville ha något att dricka bjöd Hemköp på kaffe, och saft. Det såldes pizza och annat i två foodtrucks. På torget fanns också, lotteri och en loppis som samlar pengar till UNHCR.

Konstutställning och varieté

Även inne i skolans lokaler pågick firandet. I källaren en fin konstutställning med föremål i lera på ett bord. Stora målningar i form av kroppar som eleverna fyllt i med färg och text blev ett slags självporträtt. Här hängde också fantastiska fotografier där elever klädda i djurmasker reser i tunnelbanan.

Så blev det dags för en varietéföreställning inne i skolans vackra aula. På scenens samsades ormtjusare, med clowner och trollkarlar. Allt till publikens glada skratt och stora förtjusning.

Kanske var det konferencier ”Inga Tvivel” som bäst sammanfattade dagen och alla uppträdanden med orden:

”Jag tycker att alla är lika otroligt bäst och det är nog det som är Kung Saga gymnasium.

svart scen med svartklädd kör i förgrunden publik i regnkläder
Hit-kören uppträder på scenen utanför skolan
inomhusscen trollkarl med leksaksorm, 2 konferencierer
Ormtjusare i varietéföreställning
lerfigurer snögubbe på bord mönstrat tyg bakom
Snögubbe en av figurer i konstutställning
röd grismask mot svart bakgrund
Grismask som använts i fotoprojekt
foton av elever i tunnelbanan med djurmasker över ansiktet
Foton av elever som åkt tunnelbana med djurmasker

Här hittar du Nytidas gymnasiesärskolor

Lyssna