Nyheter

Nytidas gruppboenden på party-kryssning

Två personer skålar

Flera av Nytidas gruppboenden var i förra veckan i väg på LSS-kryssningen ”Häng me´ på party” – och party blev det.

Förra veckan packade flera av Nytidas gruppboenden resväskorna för att ge sig ut på en tvådagarskryssning till Helsingfors. En kryssningen anpassad efter personer med funktionsnedsättning, med tema ”Häng me’ på party”.

– Vi har haft en otroligt bra resa med två partykvällar ombord och en dag med promenad och lunch i Helsingfors, berättar Linda, gruppchef på Mariedalsgatan.

Nattugglor och allsång

Kryssningen var fullspäckad med underhållning och aktiviteter. Rickard Olsson, känd från Bingolotto på TV4, var konferencier och artisterna Lili och Susie skapade allsång på dansgolvet.

– Kvällarna var jätteroliga! Det var så kul att få dricka så goda drinkar också, berättar en boende.

– Underhållningen passade verkligen målgruppen, berättar Linda. Vi alla satt, stod och sjöng med till musiken fram till klockan ett på nätterna, som riktiga nattugglor.

De som var ljudkänsliga hade hörselkåpor på sig, eller gick och hängde i spelhallarna, som också blev en favoritaktivitet.

Glassbomber och ”skepp-ohoj-tjejer”

Maten var även den anpassad för alla, med ett brett utbud från morgon till kväll.

– Alla var supernöjda med maten och varje sittning var så trevlig, berättar Linda. Pannkakorna på frukostbuffén blev poppis för många och efterrättsbuffén med de stora glassbomberna blev en riktig succé.

– Det har varit en väldigt bra resa, med många roliga skepp-ohoj-tjejer som jobbade på båten också, berättar en annan boende. Nu ser vi fram emot nästa års kryssning!

Att åka på kryssningen även nästa år känns givet för både coacherna och de boende.

– Förhoppningsvis kanske fler gruppboenden inom Nytida vill hänga på då, avslutar Linda.

Linda, gruppchef på Mariedalsgatan, tillsammans med en av de boende.

Lyssna