Nyheter

Nyhetsgruppen på Skärholmens dagliga verksamhet ordnade sommarfest med Sina/Sean Banan

Fyra personer står på rad i en gymnastikhall

Bland flera deltagare ingår Axel, Adam, Arturo tillsammans med coachen Camilla i gruppen Veckans Nyheter på dagliga verksamheten Nytida Skärholmen. De ville veta mer om Sina Samadi, mer känd som Sean Banan. En kontakt med honom ledde till en härlig sommarfest för flera av Nytidas dagliga verksamheter.

flera personer sitter på golv et, ryggar mot kameran Sina längst fram vänd mot kamera
4 personer står på rad för dansinstriuktioner

Axel berättar att det var han som kom på att de skulle kontakta Sina Samadi, som förutom att vara känd som Sean Banan, också är dansare.

– Jag tänkte att det nog var många som skulle vilja träffa honom, säger Axel.

Tillsammans med coachen Camilla bestämde de sig för att ringa och fråga om Sina ville träffa dem. Och Sina ringde tillbaka.

– Det första han gjorde när han ringde var att skoja och fråga om det var vi som hade beställt pizza, berättar Camilla. Det var något som gruppen kom ihåg och skulle återkomma till.

Planerade sommarfest och bjöd in fler dagliga verksamheter

Sina tyckte att det lät som en rolig idé att träffas. De började då att planera en sommarfest där ytterligare några andra av Nytidas dagliga verksamheter bjöds in, bland annat från Spånga och Nacka. För gruppen Veckans Nyheter blev det mycket att fixa, till exempel att boka en lokal. Eftersom det var så många som ville vara med blev det Eriksdalshallen. Temat blev förstås dans där de som kom på festen fick dansa tillsammans med Sina.

– Dans är bra träning, säger Adam.

Den 2 juni var det dags för sommarfesten. Runt femtio personer samlades i Eriksdalshallen för att träffa Sina, äta matsäck och ha musikquiz. I hallen hängde serpentiner och utanför fanns en skylt som killarna hade målat. Den hälsade Sina välkommen.

Dans, frågor, autografer och fotografering

Därefter blev det dags att dansa med Sina som danslärare och olika danslekar. Bland annat startade Sina dansrörelsen tåget där deltagarna sprang efter varandra med händerna på varandras axlar. Avslutningsvis blev det robotdans.

Det fanns också tid att ställa frågor och två saker fick det bland annat veta. Den ena att Sina fick namnet Sean Banan av sina fans när han var med i dansprogrammet Floor Filler. Sina fick också frågan om han är en Gamer. På den frågan svarade han ja.

– Jag tror Sina tyckte det var jätte, jättetrevligt att träffa oss, säger Axel.

Innan det var dags för Sina att gå blev det fotografering och autografer till dem som ville ha. Arturo lämnade också två presenter. En present hade anknytning till det första samtalet med Sina.

– Han fick en paprikaplanta och en pizza, säger Arturo och skrattar.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna