Skärholmen

hDaglig Verksamhet
Skärholmen, Stockholm
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Skärholmen är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum som även kan ha intellektuell funktionsnedsättning.

Skärholmen erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina mål och visioner som styr. Tillsammans med din stödperson formulerar du en individuell genomförandeplan och ett schema för din verksamhet som utgår från dina intressen och behov.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Vad gör vi?

Vi erbjuder aktiviteter inom områdena:

  • Jobb & utbildning
  • Kultur & skapande
  • Träning & hälsa
  • Djur & natur
  • Person & relation

Vi samarbetar med flera arbetsplatser där det finns både individuella praktikplatser och gruppraktik.

Fysisk miljö

Verksamheten ligger inne i Skärholmens Galleria med restauranger, affärer, service och bussar och tunnelbana. Vi har nära till skog, natur, fina promenadstråk längst vattnet och badplatser.

I våra ljusa lokaler finns flera mötes- och arbetsrum, 4 toaletter varav två handikappanpassade samt två kök/matplats.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. I arbetsgruppen finns socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Skärholmen

Lyssna