Nyheter

Kliv ut: En mammas berättelse om resan från isolering till ett socialt liv

Nytidas arbetssätt Kliv ut har resulterat i många personers väg från långvarig isolering till att bli delaktiga i samhällslivet. Här är en mammas berättelse om hur Kliv ut har hjälpt hennes son till ökat självförtroende, självständighet, ett socialt liv, praktik och körkort.

När min son började hos Nytida så började hans väg till att hitta sig själv.  

Han kunde börja sätta ord på att det inte var fel på honom. Det var som att ni väckte liv i honom igen. Tidigare så kände han att ingen ville ha honom, att han inte hörde till eller passade in någonstans. Hela skoltiden hade varit så svår och han var så utsatt. 

Hos er fick han känna sig omtyckt, välkommen och saknad. Det var varmt, mänskligt och hoppfullt. Ni tog det i små steg och ställde inte krav på honom, ni tog det i hans takt. 

Som mamma har jag känt mig så otroligt ensam, jag har inte haft någonstans att vända mig. När jag har brytt mig och kämpat för min son så har jag känt mig förfulad och besvärlig.  

Hos er kändes det tvärtom. Ni ville höra vad jag hade att säga och vi kunde samarbeta. Jag kände mig uppskattad. Det var så fantastiskt att få dela glädjen över min son med er. Ni såg honom, såg att han var så mycket mer än allt som var svårt. Jag grät ofta av glädje efter våra samtal och över hans framsteg. 

 Jag känner mig så otroligt tacksam. 

Sakta har jag blivit utfasad, i början hade jag och verksamheten mycket kontakt men med åren så behövdes det inte längre. Min son har blivit mer och mer självständig, jag har kunnat backa. Jag har också kunnat fokusera mer på mig själv och övrig familj och känna mig trygg med att han har det bra. 

Nu har jag en son som har självförtroende och vågar prata med andra, har ett eget socialt liv, praktik och körkort. Vi kan hitta på roliga saker tillsammans och han kan också hjälpa mig när jag behöver det, men vi är två egna självständiga vuxna. Jag är så stolt över den resa han har gjort.” 

 /En mamma

Är du intresserad av en Kliv ut-insats?

Kontakta oss på placeringsförfrågan om du vill veta mer. Vi hjälper dig att hitta nya lösningar och lediga platser!

Vill du veta mer om Kliv ut?

Se en film eller läs mer om Kliv ut som arbetssätt, och hitta våra verksamheter.

Lyssna