Nyheter

Karin och Fabian från Nytida Stora Blå Kultur spelar fotboll i Bergs superlag

Karin och Fabian

I slutet av oktober var det premiär för ”Bergs superlag” på kanal fem. I programmet tränar tidigare fotbollsspelaren Erik Berg, tillsammans med sin fru Carina Berg, fotbollslaget Panthers (Djurgårdens Handikappfotbollsförening (DIF HFF)), som består av personer med funktionsnedsättningar.

Två av dem som spelar i superlaget är Karin och Fabian. När de inte spelar fotboll är de på Nytidas dagliga verksamhet Stora Blå Kultur i Solna. Här ägnar sig Fabian åt musik, han spelar gitarr och sjunger. Karin målar. Hennes tavlor är stora, vackra akrylmålningar med mycket färg. Hon gör också självporträtt utifrån foton. Karin arbetar med måleri, teckning och collage. 

– Det jag tycker är intressant med att jobba i ateljén är att det är jätteroligt. Att göra ett målerisamarbete med en kollega ger mig en bubblande känsla. Min mormor inspirerade mig innan hon gick bort.

– Jag började måla när jag gick på St Eriks gymnasium för att jag hade en bra bildlärare, fortsätter Karin. 

På fritiden spelar Fabian och Karin alltså fotboll i Panthers.

– Vi tränar en gång i veckan, på söndagar. Det är roligt att träffa de andra i laget, och att träna och spela matcher, säger Fabian.

I TV-serien tränas laget med målet att ta sig till SM och vinna! Hur det går ska givetvis inte avslöjas i förväg, men laget har viss vana av att vinna. Nyligen mötte de Sumpan, Täby och Roslagen.

 – Vi vann alla tre matcherna, säger Karin.

På frågan vad som var roligt med att vara med i TV-serien svarar Fabian:

–  Att träffa Erik och Carina!

Och trots att han ju vet hur det går kommer Fabian naturligtvis titta på sig själv, Karin och de andra i ”Bergs superlag” när serien börjar sändas.

(Foto: Sara Lundén)

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna