Nyheter

Kalmar centrumskola vinnare i Ambeas kvalitetspris 2022!

Personal håller upp diplom för kvalitetspriset 2022

Vinnarna i Ambeas kvalitetspris 2022 utsedda. Stort grattis till Nytidas vinnare grundskolan Kalmar centrumskola!

Prisutdelningen ägde rum i samband med en middag på Hufvusta gård i Solna. Deltog gjorde de tolv finalistverksamheterna, Ambeas vd, affärsområdes- och kvalitetschefer samt delar av Ambeas styrelse.

 – Jag är stolt över att det finns ett sådant stort fokus på kvalitet i hela organisationen. Det är viktigt att vi har bra processer och system att luta oss emot så att vi kan hålla en jämn och hög kvalitet, sa vd Mark Jensen.

Tolv värdiga finalister

Av de nominerade verksamheterna har varje affärsområde valt ut tre finalister som gått vidare till onsdagens final. Efter en kort presentation och uppläsning av juryns motiveringstexter steg spänningen när det var dags för affärsområdescheferna att tillkännage vinnarna.

Kalmar Centrumskola vann med motiveringen:

Sedan starten 2012 har Kalmar centrumskola utökat verksamheten från 4 till 40 elever. Skolan har ett gott och nära samarbete med barnhabilitering, BUP, elevhälsoteam och skolchefer i samarbetskommunerna. Med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt förhållningssätt i fokus sätts elevens behov och förutsättningar för inlärning alltid i första rummet. Nöjda vårdnadshavare bekräftar gång på gång att de fått hem helt nya barn efter att de börjat på Kalmar centrumskola. Lagom till tioårsjubileet slogs portarna upp till nya lokaler, anpassade till barnens behov och redo för den fortsatta resan. 

Kalmar Centrumskola. Från vänster: Marie Hjortenkrans, Marielle Svensson, Märit Brändel (rektor), Åsa Enström regionchef/skolchef, Niklas Lundin, sektorchef LSS.
Lyssna