Nyheter

Grattis Stora Blå Kultur, 15 år!

uppträdande på Stora Blå Kultur med publik

Nytidas dagliga verksamhet för musik, film och konst, Stora Blå Kultur i Solna, fyller 15 år. Det firades på tisdagskvällen med sång, musik, konstutställning och smörgåstårta.

Eldsjälen Anders Jalmeus startade Stora Blå i oktober 2002 och har funnits med under hela resan. Antalet arbetstagare – eller artister är mer rätt att säga – har vuxit från en handfull till 18 personer idag. Manfred är en av dem och han fungerade som kvällens konferencier och hann också med att sjunga en låt.

vägg med målningar

Linus är en annan av Stora Blås artister som är en mycket produktiv akvarellkonstnär hans bilder med fantastisk färgkänsla visades dels på en vägg, dels i limbundna konstböcker. Flera andra konstnärers verk visades också.

Stora Blås Xylofonorkester är sedan några år en välkänd del av verksamheten. Tillsammans med kören bjöd de på en uppskattad konsert med bland annat sin egen Stockholmslåt. Den har spelats in på en film, som ska visas vid Stockholms Stadsmusems nyinvigning nästa år.

Dessutom uppträdde flera av artisterna med ett brett spektrum av härliga låtar, allt från Ola Magnell till The Cure. Närstående och andra besökare lät sig väl smaka, både av musik, dans och läckra smörgåstårtor.

Lyssna