Nyheter

Grattis Manfred och Stora Blå Kultur – vinnare i årets Mello

Manfred klädd i basker och med vit renässanskrage ovanpå mörk tröja

Årets vinnare i Nytidas egen Mello kommer från Stora Blå Kultur. Han heter Manfred Lindqvist och har skrivit både musik och text till årets vinnarlåt ”Barden och Trubaduren”. Låten framförde han tillsammans med Big Blue Band.

Vad är Barden och Trubaduren för typ av låt?

– Det är lite mer åt det traditionella folkmusikhållet, men inte som Nordman. Den har influenser både från renässans- och barockmusik.

Vem har skrivit den?

– Det är jag själv, både musik och text. Musiken har jag komponerat både på jobbet och hemma.

Hur kändes det att sjunga låten i tävlingen?

– Jag har varit med i Musikschlaget. Nu ville jag göra något annorlunda mot det jag har gjort förut, eftersom jag inte gick till final då. Nu ville jag också samla fler personer och jag tyckte det var kul att få uppträda i den här tävlingen tillsammans med Big Blue Band.

Trodde du att du skulle vinna?

– Nej, det hade jag inte förväntat mig. Det kändes otippat att just jag skulle göra det. Jag har inte en blekaste aning om varför så många tyckte om just min låt. Jag tycker det är väldigt kul att det blev så.

Hur känns det att vinna och hur firar du?

– Det känns bra! Vi firande på enheten när finalen sändes. Jag tycker vi ska få göra något tillsammans med alla som var med mig och spelade på låten.  

– Tusen tack för alla röster! Resan för mig har precis börjat! Jag vill gärna uppträda mer.

Manfred klädd i basker och med vit renässanskrage ovanpå mörk tröja
Årets vinnare av Nytidas egen DV Mello är Manfred från Stora Blå Kultur.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna